Відповідний меморандум між «Агентством розвитку Дніпра» та ГО «Космічна долина» було підписано під час фестивалю науки, техніки і сучасних технологій Interpipe TechFest.

Першочергові завдання Кластеру, з одного боку – співпраця влади, вищих навчальних закладів, муніципальних підприємств, що знаходяться в підпорядкуванні Дніпровської міської ради, бізнесу. З іншого – розбудова міжнародного партнерства з метою розвитку космічного потенціалу країни та залучення міжнародного досвіду і сприяння притоку іноземних інвестицій.

Сторони також домовилися співпрацювати в організації космічних проектів, стартапів, розвитку підприємств, впровадження інноваційних навчальних проектів у космічній галузі з можливістю отримання грантів та інших фінансових ресурсів.

За словами керівника ГО «Космічна долина» Макса Ткаченка, кластер об’єднав підприємства зі всієї України, але базовим містом стало Дніпро, де зосереджено космічний потенціал країни. Тож для масштабного інноваційного розвитку космічної галузі ми обрали майданчик індустріального парку, що створюється на Слобожанському проспекті, яким опікується «Агентство розвитку Дніпра». Агентство – помітний і важливий гравець у розвитку інновацій у Дніпрі, як і ми, ставить амбіційні та далекоглядні цілі. Тож, впевнені, співпраці буде плідною та ґрунтовною.

«Перший індустріальний парк у нашому місті – це, перш за все, сучасний майданчик для розвитку нових та високотехнологічних бізнесів, – каже директор «Агентства розвитку Дніпра» Володимир Панченко. – Космічна індустрія має сильну базу у нашому місті, слава про яке лунає по всьому світі. Настав час об’єднатися, видозмінитися і розвиватися по справжньому з космічною швидкістю!».