Після серпневого триденного візиту представників «Агентства розвитку Дніпра» до Туреччини, який умістив в себе 8 зустрічей з представниками місцевої бізнес-спільноти у сфері створення та адміністрування індустріальних парків, залучення додаткових інвестицій у м. Дніпро, обговорення та закріплення попередніх домовленостей відбулось на українській стороні.

Тристороння зустріч відбулась у м. Київ за участю агентства, міжнародної спілки бізнесменів України та Туреччини (TUID) та Українсько-турецькою діловою радою (DEIK).

Обговорено деталі підписання сестринської угоди між Коджелі та Дніпром, міжвідомчої угоди про співробітництво між Агентством розвитку МАРКА регіону Коджелі та «Агентством розвитку Дніпра» угоди про співробітництво у сфері розвитку промислових і технопарків міста Дніпро, особливо в залученні потенційних інвесторів (резидентів) та операторів. Питання розвитку можливостей для запуску спільних інфраструктурних проектів у м. Дніпро було одним з першочергових. Багато в чому цьому сприятиме проведення у нашому місті восени міні-бізнес-форуму «Туреччина-Україна».

Ще перебуваючи у Туреччині, дніпровська делегація досягла домовленості щодо підготовки підписання договору про міста-побратими між Коджелі та Дніпром, та обміну делегаціями на рівні мерів. До речі, ВВП регіону Коджелі дорівнює 16% ВВП Туреччини. Тож ґрунтовна співпраця розрахована не на один рік.