Старт космічного маршруту, про який було заявлено на початку третьої декади серпня під час підписання меморандуму про співпрацю між «Агентством розвитку Дніпра» та Університетом імені Альфреда Нобеля, випав на 30 серпня. Першими по маршруту отмали нагоду пройти та проїхати студенти-початківці, які тільки-но вступили на спеціальність «туризм» до вишу.

Космічна екскурсія стартувала о 15-00 біля Планети Альфреда Нобеля, унікального меморіального символу м. Дніпро, далі, після короткої екскурсії однойменним меморіально-парковим комплексом, розпочався її автобусний етап (комфортабельним автобусом ПАТ «Північтранс») загальною протяжністю більш ніж 14 км: з Набережної Січеславської – до Парку ракет – далі до Національного центру аерокосмічної освіти молоді імені О.М. Макарова (екскурсія музеєм та майстер-клас у космічній лабораторії), далі – до Планетарію (зоряний фільм) – на Фестивальний причал до Шару Космічних Мрій – і знову до Університету імені Альфреда Нобеля.

Відтепер гості м. Дніпро, школярі та студенти мають реальну нагоду не тільки по книжках чи з Інтернету ознайомиться з досягненнями космічної галузі.

Що ще цікавого та інноваційного пропонують, готують організатори, як потрапити на екскурсію та чому саме Дніпро космічний так приваблює іноземних туристів – про це йшла відверта розмова в ході прес-конференції в медіа-центрі Информатор за участю керівника туристичного напрямку «Агентства розвитку Дніпра» Анни Колєди, керівника проектів медіа-центру Університету імені Альфреда Нобеля Анни Гронської та засновника космічного інкубатору SPACE HUB Максима Ткаченка.

20 хвилин, які перевернуть ваше уявлення про місто Дніпро, як туристичну космічну Мекку.

Повний текст відео прес-конференції – дивиться у відео.

Перша космічна екскурсія Дніпром очима журналістів телеканалу Дніпро.