Об’єктами інвестиційної діяльності можуть стати дороги, аеропорт, канатне метро та індустріальний парк – двома останніми інвестиційними проектами опікується «Агентство розвитку Дніпра».

Саме на запрошення агентства місто відвідала офіційна китайська делегація у складі пана Син Мен, координатора AVIC INTERNATIONAL HOLDING CORPORATION в Центральній Азії та Східній Європі, і Гранта Багратяна, екс-Прем’єр-міністра Вірменії, а зараз – офіційного представника AVIC в Україні.

За словами директора «Агентства розвитку Дніпра» Володимира Панченка, «те, що інвестори приїздять за тисячі кілометрів до Дніпра, свідчить, як про ґрунтовність наших інвестиційних пропозицій, так і загальну інвестиційну привабливість міста. Тож задля того, щоб перемовини були максимально предметними, ми запросили на зустріч у агентстві представників бізнес-спільноти і місцевої влади».

Тривалість візиту сягнула двох днів. Після презентацій інвестиційних проектів і обговорення гості вирішили на власні очі побачити територію в районі Слобожанського проспекту, на якій з часом з’явиться «Індустріальний парк». До речі, він включатиме і базову станцію лінії канатного метро, яке вкрай зацікавило представників AVIC INTERNATIONAL, виходячи із профілю материнської компанії.

AVIC INTERNATIONAL HOLDING CORPORATION – це глобальна диверсифікована холдингова бізнес-група, що входить до складу державної авіабудівної корпорації Китаю (AVIC). Вона була створена в 2008 році у результаті злиття Китайської національної аерокосмічної імпортно-експортної корпорації (CATIC) і ще двох компаній. Її бізнес-діяльність включає в себе авіацію, електроніку, торговельні операції, проектний менеджмент, інжиніринг та будівництво інфраструктурних та промислових об’єктів.