Впродовж всього дня, 20 квітня, в «Агентстві розвитку Дніпра» тривав тренінг «Управління проектним циклом: розробка системної моделі та паспорту проекту». Даний тренінг проходив в рамках «Конкурсу проектів інтерактивної інвестиційної карти міста» та є останнім в циклі «Управління проектами: методологія та особливості бізнес-практики».

Автор і ведуча тренінгу Ольга Копитько доступною мовою донесла до слухачів основні моменти розробки системної моделі проекту, зосередив їх увагу на аспектах складання дерева робіт, ресурсів, витрат, матриці відповідальності, словника «витрати-час-ресурси» і, нарешті, сіткового графіку та календарного плану проекту. Не аби яку предметну зацікавленість викликали і вкрай важливі питання управління поставками та контрактами проекту та управління проектними ризиками та розробки матриці ризиків проекту.

Отримавши теоретичні знання та ознайомившись із стратегічними компетенціями, слухачі скористалися слушною нагодою набути практичні навички на прикладі кейсу «Розробка паспорту проекту». Крок за кроком вони ще раз розглянули блоки: причини ініціації проекту; цілі, критерії досягнення цілей; обмеження, допущення проекту; задачі, результати, границі проекту, ідентифіковані ризики проекту.

На останок заходу слухачі обговорили із автором тренінгу Ольгою Копитько взаємозв’язок організаційних змін та основних етапів розробки проектів.

Подякувавши Ользі та «Агентству розвитку Дніпра» за ґрунтовний цикл безкоштовних тематичних тренінгів, присутні виразили впевненість, що отримані практичні навички з проектного менеджменту вони, дійсно, зможуть застосовувати не лише в рамках своєї організації, але й взявши участь у конкурсі бізнес-проектів інтерактивної інвестиційної карти м. Дніпро.

Нагадуємо, її буде створено для презентації зацікавленим інвесторам в Україні та світі потенційних об’єктів інвестування та інвест-паспортів бізнес-проектів, отриманих за підсумками конкурсу. Автори кращих бізнес-проектів будуть забезпечені підтримкою в залученні інвестицій, сприянні з боку місцевої влади, наданні консультаційних послуг від партнерів «Агентства розвитку Дніпра».