Впродовж всього дня, 21 березня, в «Агентстві розвитку Дніпра» тривав тренінг «Управління проектним циклом: розрахунок основних показників бізнес-плану та розробка логічної матриці проекту». Даний тренінг проходив в рамках «Конкурсу проектів інтерактивної інвестиційної карти міста» та є другим з трьох в циклі «Управління проектами: методологія та особливості бізнес-практики».

Автор і ведуча тренінгу Ольга Копитько доступною мовою донесла до слухачів основні моменти проектно-орієнтованого управління в організації, зосередив їх увагу на аспектах: взаємозв’язку життєвих циклів продуктів організації і проектів, організаційної структури проектно-орієнтованого управління, формування цінності та оцінці ефективності проектів, і нарешті – взаємозв’язку стратегічного, програмного, портфельного та проектного управління.

Отримавши теоретичні знання та ознайомившись із стратегічними компетенціями, слухачі скористалися слушною нагодою набути практичні навички на прикладі кейсу «Розрахунок основних показників бізнес-плану проекту». Крок за кроком вони розглянули складання параметрів проекту: період планування, середня ціна продукту проекту, планований середній обсяг збуту продукту проекту, обсяг виручки за планований період, а також показники ефективності  проекту (чистий дисконтований прибуток (NPV), індекс прибутковості (PI), дисконтований період окупності (DPP)).

Чималу зацікавленість у присутніх викликав і практичний кейс-приклад «Розробка логічної матриці проекту», під час якого учасники тренінгу потренувалися ґрунтовно сформулювати пріоритетну (очікувані результати проекту) та операційні цілі (продукти проекту), задачі з досягнення операційної цілі (основні заходи проекту).

На останок заходу слухачі обговорили із автором тренінгу Ольгою Копитько поведінкові компетенції з управління проектною командою та формування компліментарних команд.

«Це було, дійсно, цікаво та корисно», – підсумували присутні, подякувавши Ользі та «Агентству розвитку Дніпра»…

Нагадуємо, останній, третій, тренінг із циклу «Управління проектами: методологія та особливості бізнес-практики» буде присвячено темі «Управління проектним циклом: розробка системної моделі та паспорту проекту».

Слідкуйте за анонсами, створюйте ваші проекти та втілюйте їх у життя!