20 лютого 2017 року в Агентстві розвитку Дніпра в рамках комплексного тренінгу «Управління проектами: методологія та особливості бізнес-практики», відбувся перший з трьох семінарів. Автор і ведуча семінару Ольга Копитько донесла до слухачів основні моменти управління проектами. Розглянули розробку концептуальної моделі проекту: проблематика проекту, дерево проблем, дерево цілей, ідея і бачення (інтелектуальна карта) проекту, дерево продукту, план за віхами проекту, короткострокові та довгострокові результати, контролінг, логічну матрицю проекту. Наприкінці першого семінару слухачі мали змогу на практичному прикладі розробити резюме проекту.

Під час тренінгу учасниками було задано ряд запитань:

  1. Яка мета вашого заходу? 

Для збільшення інвестиційної привабливості м. Дніпро та формування інвестиційної карти міста 01.02.2017 розпочато збір заявок для участі у конкурсі бізнес-проектів.

  1. Яким чином подібні проекти сприятимуть розвитку міста?

Інтерактивна інвестиційна карта м. Дніпро буде створена для презентації зацікавленим інвесторам в Україні та світі потенційних об’єктів інвестування та інвестпаспортів  бізнес-проектів, отриманих в результаті конкурсу. Таким чином, інтерактивна інвестиційна карта, як ефективний інструмент просування місцевого економічного потенціалу та залучення інвестицій, дозволить комплексно оглянути наявну інвестиційну інфраструктуру, оцінити інвестиційний потенціал та ознайомитися з конкурентними перевагами міста.

  1. Чому знання проектного менеджменту є необхідними для успішного ведення бізнесу?

Проектний менеджмент є найбільш результативним та ефективним інструментом управління бізнесом в сучасних умовах динамічних зовнішніх змін. Для учасників конкурсу з метою теоретико-методологічної допомоги Агентство розвитку Дніпра проводить низку семінарів-тренінгів, програма яких включає розглядання основних понять проектно-орієнтованого управління, вивчення основних етапів та придбання практичних навичок розробки проекту як складної динамічної системи згідно з методологією управління проектним циклом ЄС, придбання практичних навичок розрахунку основних показників бізнес-плану проекту.

  1. Як Агентство розвитку Дніпра сприятиме підтримці проектів? 

Автори кращих бізнес-проектів будуть забезпечені підтримкою в залученні інвестицій, сприянні збоку місцевої влади, наданні консультаційних послуг від партнерів агентства.

Переможці конкурсу отримають премії (суми премій погоджуються).

  1. Хто може брати участь у конкурсі? Які його умови?

Вимоги до учасників конкурсу:

  1. Обмежень у виборі сфер діяльності немає, пріоритетними сферами є енергозбереження та покращення екології.
  2. Вартість проекту повинна бути в межах від 30 тис. до 3 млн. $.
  3. Підприємство повинно реєструватися в м. Дніпро.
  4. Виробничі потужності повинні бути розміщені в м. Дніпро або в Дніпровському районі.
  5. Всі заявки будуть прийматися тільки у належно оформленому вигляді, згідно з наданою нижче формою, на e-mail: sme@dda.dp.ua

Заявки будуть прийматися до 19.05.2017 р. включно. Форми заявки додаються.

25.05.2017 відбудеться форум-презентація бізнес-проектів та підведення підсумків конкурсу.

  1. Що робити тим, хто пропустив перший тренінг? Чи можна надолужити?

Три семінари-тренінги охоплюють весь проектний цикл:

  1. «Управління проектним циклом: розробка концептуальної моделі та резюме проекту» (20.02.2017 о 10:00, офіс Агентства: вул. Воскресенська, 14, будинок Губернатора, 2-ий поверх).
  2. «Управління проектним циклом: розрахунок основних показників бізнес-плану та розробка логічної матриці проекту» (21.03.2017 о 10:00, офіс Агентства: вул. Воскресенська, 14, будинок Губернатора, 2-ий поверх).
  3. «Управління проектним циклом: розробка системної моделі та паспорту проекту» (20.04.2017 о 10:00, офіс Агентства: вул. Воскресенська, 14, будинок Губернатора, 2-ий поверх).

Для тих, хто пропустив перший тренінг, що відбувся 20.02.2017, існує можливість зареєструватися на сайті для участі у конкурсі бізнес-проектів, отримати на свій e-mail пропущений теоретико-методологічний матеріал, який засвоїти самостійно за допомогою консультацій тренера під час проведення наступних семінарів-тренінгів.

Всі учасники отримають сертифікати про проходження навчання.
[spacer height=”20px”]